Over Filipijnen
Een duikreis naar de Filipijnen staat bij vele duikers nog op het wenskaartje. Niet voor niets, want de Filipijnen is een zeer geliefde duikbestemming! Deze tweede grootste archipel ter wereld staat bekend om haar prachtige koraalriffen en grote visrijkdom. Behalve verschillende soorten haaien en roggen, komen hier vele zeldzame kleinere soorten voor, zoals pygmee zeepaardjes, spookfluitjes en prachtige naaktslakken. 

Met een oppervlakte van 300000 km² zijn de Filipijnen de op twee na grootste eilandengroep ter wereld en met een kustlijn van 34500 km is er genoeg strand voor iedereen. De Zuid-Aziatische archipel ligt ten zuiden van Hongkong, Japan, Zuid-Korea en Taiwan en ten noorden van Maleisië, Brunei, Indonesië en Singapore. Daarnaast wordt het land nog omringd door Vietnam, Thailand en de Zuid-Chinese zee.

De hoofdstad van de Filipijnen is Manila, waar meer dan 10 miljoen mensen wonen. Dit is ongeveer 12% van de totale bevolking.

 

De Filipijnen bieden u een scala aan activiteiten waar wij in Nederland alleen maar jaloers op kunnen zijn. Om te beginnen zijn de duik- en snorkelmogelijkheden bijna nergens ter wereld zo gevarieerd als in de legendarische onderwatergebied van de Filipijnen. Tegenover Moalboal op Cebu ligt bijvoorbeeld het eilandje Pescador waar een aantal prachtige duikplaatsen zijn. In de buurt van Alona Beach op Bohol zijn eveneens prachtige duiken te maken. Het duikwater is interessant en gevarieerd en de riffen nog gaaf met een goede visstand. Met veel geluk worden er walvishaaien gezien, grote kans heb je op grote scholen makrelen en barracuda’s, maar ook wimpelvissen en alle mogelijke soorten clownsvissen, vleermuisvissen, scheermesvisjes en prachtige lagere dieren. De Nautilus, een levend fossiel, komt veel voor en ontmoetingen tijdens nachtduiken zijn niet zeldzaam. Het is echter een land dat veel verschillende soorten duiken biedt. Op de ene plek veel lagere dieren en kleine rifvissen en op de volgende plek weer gave koralen met een scala aan bontgekleurde levensvormen die deze zee kenmerken. Elke plaats heeft haar eigen schoonheid en aantrekkelijkheden, op alle gebieden.

Hiernaast is ook het landschap boven het wateroppervlak een waar paradijs, met imposante berglandschappen, prachtig verzorgde golfbanen, woeste jungle en tal van activiteiten kunt u zich heerlijk uitleven in dit gevarieerde landschap. Watersporten, bergbeklimmen, mountainbiken, wandelen, kajakken, raften, canopy, golfen en grotten verkennen kan werkelijk allemaal. U kunt met behulp van deze activiteiten de meest bijzondere plekken van het land te zien krijgen die voor altijd op uw netvlies gebrand zullen staan.

Go to top