Programma

 

Dag 1              Amsterdam – Cebu

Vertrek vanaf Amsterdam

 

Dag 2              Cebu

Aankomst  Cebu met aansluitend transfer naar de Sumisid Lodge Moalboal.

Overnachting in de Sumisid Lodge (O)

 

Dag 3 – 5       Moalboal

Het avontuur begint in Sumisid Lodge, Moalboal. Voordat u aan de safari begint verblijft u hier op basis van volpension. De lodge ligt direct aan het strand en vlak naast het duikcentrum van SeaQuest. Aan de andere kant van het water ziet u het eiland Negros liggen.

De lodge is vrijwel geheel gebouwd van natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Het interieur is gedecoreerd met oog voor detail, wat de lodge haar unieke uitstraling en sfeer geeft. Het beschikt over een lounge, eetruimte en een grote veranda dat direct toegang biedt naar het strand. Gratis WiFi internet is beschikbaar in de hele lodge.

Na het ontbijt loopt u simpelweg naar het duikcentrum voor de ochtendduik. Na de lunch in de lodge kunt u een middagduik maken. Het huisrif met drop-off ligt direct voor het duikcentrum. Behalve om te duiken, is het ideaal voor zwemmen en snorkelen.

 

Dag 5 – 8       Seaquest Dive Safari

 

Als eerste wordt koers gezet naar het beroemde Apo Island. De tocht duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Apo Island is bekend om haar prachtige koraaltuinen en rijke onderwaterleven. Bij sommige duikstekken zult u misschien te maken krijgen met wat stroming, wat de duiken extra spannend maakt.

Op het eiland verblijft u twee nachten in het Apo Island Beach Resort, een klein resort op een prachtige locatie op een afgelegen strand. Vanaf uw kamer en balkon kunt u genieten van prachtige zonsondergangen en in slaap vallen met het geluid van de golven. De faciliteiten op dit kleine eiland zijn zeer eenvoudig. Omdat er geen stromend water is worden dagelijks grote vaten zoetwater van het vasteland aangevoerd. Een douche nemen gaat op de ouderwetse manier, met een emmer in de hand gooit u het water over uzelf heen. Electriciteit is afkomstig van de genererator, die alleen s'avonds aanstaat. Dagelijks wordt ook eten en drinken aangevoerd van het vasteland en u verblijft hier op basis van volpension. Op Apo Island zult u absoluut het gevoel ervaren even helemaal weg te zijn van de bewoonde wereld en kunt u genieten van de prachtige natuur, zowel boven als onder water.

Na het avontuurlijke verblijf op Apo Island gaat de reis verder naar Siquior, een eiland omgeven door mythes en legendes. De reis met de banca duurt ongeveer anderhalf uur en ook hier zult u twee nachten verblijven. Vele mysteriueze verhalen doen zich de ronde over Siquior. De Spanjaarden noemden het 'eiland met het vreemde licht', wat waarschijnlijk te maken heeft met de onvergetelijke zonsondergangen. De zon gaat onder over het eiland Negros, wat soms voor spectaculaire en unieke lichtbeelden zorgt.

Siquior

Op Siquior verblijft u twee nachten in het Coco Grove Resort (volpension). Na de eenvoudige voorzieningen op Apo Island kunt u hier bijkomen en genieten van het comfort die dit resort te bieden heeft. Het Coco Grove Resort beschikt o.a. over twee zwembaden, een massage-spa en spelletjesruimte. U kunt hier naar hartelust douchen en electriciteit is gewoon altijd beschikbaar in dit prima resort.

Het duiken is ook hier weer erg mooi, u zult hier dingen tegenkomen die u nergens anders tijdens de safari zult zien, zoals de bladneus murene (Eng.: blue ribbon eel). De nachtduik kunt u hier ook niet overslaan. Deze zijn op Siquior spectail met naaktslakken, mandarijnvis en Spaanse danseressen (Eng.: Spanish dancer).

 

Dag 9 - 13        Bohol

Na twee dagen gedoken te hebben rond Siquior vaart u in ongeveer 4 uur naar Alona Beach, Panglao Island. Dit is de thuishaven van de boot, kapitein en bemanning. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt in het Oasis Resort, waar u zich als thuis zult voelen. Het resort beschikt over 20 kamers, een zwembad, restaurant en lounge. 

U kunt hier bijkomen en nagenieten van de safari, niets moet, er is geen strak programma en wanneer u wilt duiken ligt SeaQuest Bohol vlak voor de deur. U bekijkt de planning van de duiken en wanneer u zin heeft schrijft u zich in. In ieder geval mag u Balicasag Island niet missen met de scholen barracuda en jacks.

 

Dag 14             Cebu – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam

 

Dag 15             Amsterdam

Aankomst Amsterdam

 

Inclusief

·         Vlucht Amsterdam – Cebu v.v. in de economy class incl. 30 kgs ruimbagage

·         Transfer Cebu luchthaven – Sumisid Lodge

·         4 overnachtingen Sumisid Lodge in een 2 – persoonskamer op basis van volpension

·         4 nachten duiksafari op basis van volpension in een 2 – persoonskamer op basis van volpension

·         4 nachten Oasis Resort in een 2 – persoonskamer op basis van logies en ontbijt

 Boek nu

Go to top